Módszerek

Kutasi Mentál Módszer

A Kutasi mentál módszer ideális módszer a személyiségfejlesztéshez, önmagunk alakításának, saját céljaink szerint.

Saját hipnomeditációs módszerem, a Kutasi mentál módszer a hipnomeditáció továbbfejlesztett formája.  Gondolataink az érzéseink által válnak teremtő erővé, így a kitűzött cél ezzel a módszerrel jobban elérhető, ezen kívül, pozitív érzések, gondolatok tanulhatók.

Az általam alkalmazott hipnomeditáció során Kurt Tepperwein eredeti hipnomeditációs módszerét továbbfejlesztve, nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a kliens az általa megfogalmazott és általa kialakított képhez pozitívan kötődjön érzelmileg is, mintha az általa kialakított cél már valós lenne. Ami iránt érzéseket táplálunk - akár negatív, akár pozitív érzéseket - csak az válthatja ki az igazi változást. Én az érzésekre, érzelemre fektetem a fő hangsúlyt vizualizáláskor. Théta tudatállapotban agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, de itt már a tudatalattit is elérhetjük, és egyszerű vizualizációval és érzelmi munkával sikeres eredmény várható. A velünk született érzelmek száma kevés, függ a kondicionáltságunktól, Ahhoz, hogy elérjük a célunkat meg kell tapasztalni képszerűen és érzelmileg is. Ebben a tudatállapotban olyan pozitív érzéseket lehet a célhoz kötni ( mint például „megbocsátás”), melyeket a kliens nem is ismert.

A módszernek nincsenek kellemetlen vagy káros mellék- és utóhatásai.

Nem csak az egyéni kezeléseknél felmerülő testi, lelki, problémáknál alkalmazom a módszert, hanem a coachként is, illetve a manager coaching során a mentális állóképesség szűréséhez és erősítéséhez is.

Kutasi Viktória
hipnomeditációs- és mentáltréner,
coach

Kapcsolat